Despre noi

Scurt istoric

Din dorința de a ajuta pe cel aflat în suferință, Fundaţia Medicală Providenţa a fost înființată în anul 2012, având ca unic fondator Mitropolia Moldovei şi Bucovonei- Arhiepiscopia Iașilor.

Sediul Fundației se află pe B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 10, bl. B1, Iași.

Începând cu 1 martie 2017, a început să funcționeze în cadrul Fundației Medicale Providența, serviciul social ,,Centru de suport pentru situații de urgență/criză", pentru a sprijini persoanele în nevoie și a combate marginalizarea socială.

Scop

Scopul Fundaţiei este combaterea suferinţei şi sărăciei prin acordarea de servicii sociale tinerilor, persoanelor adulte aflate în nevoie, şi prin prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente ale situaţiilor de urgenţă/risc ce pot genera marginalizarea sau excluderea socială. Serviciile sociale integrate trebuie să răspundă nevoilor sociale individuale, în vederea prevenirii şi depăşirii unor situaţii de dificultate, vulnerabilitate sau dependenţă pentru prezervarea autonomiei şi protecţiei persoanei, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi pentru promovarea incluziunii sociale, conform legislaţiei specifice, în vigoare.

Valori

Valorile pe care le promovăm:

• Solidaritate
  • Corectitudine
  • Credință
  • Filantropie
  • Respect
  • Empatie

Misiune

Misiunea noastră este să venim în sprijinul celor bolnavi care nu se pot descurca singuri atât din punct de vedere financiar cât şi social,  încercând ca oferind un ajutor celor de lângă noi, să ne ajutăm pe noi sufleteşte.

Obiectivele Fundaţiei în vederea realizării scopului ei sunt următoarele:

• furnizarea de servici de asistenţă socială;
  • crearea unor unităţi mobile care să asigure asistenţă medicală la domiciliu, atât în mediul urban cât şi în cel rural;
  • promovarea solidarităţii creştine în domeniul medical, în mediile în care asistenţa medicală este precară şi pacienţii au venituri reduse;
  • organizarea de acţiuni în ţară şi străinătate pentru obţinerea de fonduri în vederea susţinerii actului medical filantropic;
  • editarea şi tipărirea de lucrări de specialitate, realizarea de emisiuni radio şi TV;
  • organizarea de campanii publice şi programe de educaţie pentru sănătate;

Echipele de lucru

Echipele de lucru sunt formate din medici, asistenți medicali, asistenți sociali și psihologi. Sprijină activitățile noastre mulți voluntari din rândul tinerilor, studenți și elevi.