1 iunie Sărbătoare a Sănătăţii

01 Iunie 2015

Acest proiect a fost o campanie de informare a copiilor cu privire la un mod de viață echilibrat, oferind informații simple, într-o manieră adaptată vârstei despre sănătatea corpului, a minții și a sufletului.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Școala Gimazială ”Ștefan Bârsănescu din Iași, în ziua de 3 iunie 2015 fiind implicați 66 de elevi din grupa pregătitoare și clasa a II-a. Au participat Ana Armanu, psiholog şi Cristina Chirvasă asistent social în cadrul Fundaţiei Medicale Providenţa.

Copiii au asistat la un  scurt spectacol cu marionete, în cadrul căruia s-a povestit, cu ajutorul personajelor, situații familiare care au drept subiect igiena, alimentația, odihna și comportamentul responsabil în ceea ce privește sănătatea. De asemenea, s-a încurajat comunicarea dintre medic (sau personal medical) și copilul în postură de pacient, iar pentru aceasta s-au pus la dispoziție copiilor, pe parcursul activității elemente de echipament medical.

Copiii au primit cu bucurie şi entuziasm vizita noastră, împreună am râs, am dansat, am cântat şi am învăţat despre ceea ce ne menţine sănătoşi. Am primit căldura şi zâmbetele lor şi dorim să ne revedem curând, în cadrul unor noi proiecte.

Cea mai frumoasă parte din Sărbătoarea Sănătății ramâne totuși cea în care elevii ne-au spus despre cum să ne păstrăm sănătatea sufletului: să zâmbim, să fim prietenoși și buni, să avem credință și să ne iubim părinții.