Caravana de vară

27 Iunie 2016

În data de 17.06.2016, Fundația Medicală Providența a organizat o caravană în teritoriu, la cabinetul medical din satul Miclăușeni, comuna Butea, județul Iași.

Din echipa medicală au făcut parte doi medici, Dr. Miclescu Alina-medic primar medicină internă, Dr. Trofin Daniela-medic specialist neurologie și Vornicu Lăcrămioara (Monahia Maxima)-asistent medical iar Chirvasă Nicoleta-Cristina ca asistent social.

A fost un număr de 18 pacienți, care a beneficiat de investigații medicale gratuite, Pe data de 13.06.2016, asistentul medical ce ne reprezintă în zonă, Maica Maxima a recoltat analize medicale la un număr de 17 persoane.

S-au făcut investigații: ecografii abdomino-pelvine, EKG-uri, măsurarea tensiunii și a glicemiei, acestea fiind coroborate cu analizele de laborator în vederea stabilirii unui diagnostic cât mai fidel. Pacienții au primit rețete, scrisori medicale și recomandări interclinice.

,, De remarcat faptul că s-au adresat pacienți din toate grupele de vârstă (de la 18-85 ani), la care s-au identificat patologii diverse pe aparatul cardio-vascular, renal, digestiv și hematologic. Ar mai fi specificat faptul că unii dintre pacienții consultați și diagnosticați anul trecut, cărora li s-a recomandat regim igienico-dietetic și terapeutic special din cauza patologiei asociate, nu au avut posibilitatea financiară pentru a-și urma tratamentul.  O parte dintre ei au beneficiat și anul trecut de investigații gratuite în cadrul caravanelor noastre, astfel încât anul acesta s-a efectuat reevaluarea și monitorizarea tratamentelor inițiate în 2015. Ca urmare s-a accentuat simptomatolgia ca intensitate și li s-au asociat și alte complicații ale aceluiași aparat sau ale altor aparate”, a spus d-na Dr. Miclescu Alina.

,,Majoritatea pacienților au patologie de coloană vertebrală, unul dntre ei fiind cu patologie articulară (coxartroză dreaptă). În contextul patologiei de coloană vertebrală, simptomele cele mai frecvente fiind cefaleea și vertijul. O altă pacientă a fost identificată cu un episode de pierderea cunoștiinței și ar trebui investigată în detaliu. Am recomandat tratament simptomatic și investigații acolo unde a fost necesar”, ne-a spus d-na Dr. Trofin Daniela.

 ,,Sunt persoane în vârstă, care poate n-au fost niciodată la un spital, și au diagnostice severe. Mulți dintre ei fără venit, și fără posibilități de a înainta în acest sens într-un sat lipsit de asistență medicală susținută”, concluzionează asistentul social Chirvasă Nicoleta-Cristina.

Pentru pacienții cu o situație financiară critică, avem în vedere monitorizarea lor mai amănunțită, precum și o eventuală internare în spitalul nostru.