Caravană medicală, sat Curături

10 Decembrie 2018

Caravana Medicală a fost organizată cu implicarea Fundaţiei Medicale Providenţa și a preotului Nichifor Hrestic, paroh al Parohiei cu Hramul ”Naşterea Maicii Domnului”.

Echipa de intervenție a fost formată din doamna doctor Alina Miclescu, medic primar de medicină internă, din asistenţii medicali, Claudia Herţanu,  Elena Galia,  Mădălina Sandu și din asistentul social, Emilia Gheorghiasa.

Activitatea s-a desfăşurat  în două etape: marți, 20 noiembrie 2018, au fost recoltate analize medicale pentru 11 beneficiari, iar joi, 22 noiembrie 2018, medicul specialist, pe baza analizelor medicale, a efectuat consultații și a recomandat tratamente adecvate afecţiunilor de care suferă aceștia.  Cazurile cu o patologie complexă au primit redirecţionări către alte specialităţi medicale.

 În cadrul consultaţiei de medicină internă, beneficiarilor li s-a efectuat măsurarea tensiunii arteriale, EKG și ecografie abdominală cu ajutorul ecografului mobil, pus la dispoziție de Spitalul Providența.

Asistentele medicale au ajutat medicul specialist la efectuarea investigaţiilor medicale.

Asistentul social s-a documentat despre situația socială, economică și medicală a beneficiarilor și a propus pași de acțiune pentru sprijinirea acestora din punct de vedere socio-medical.

Doamna Grecu Aneta, enoriaşă credincioasă şi implicată în activităţile desfăşurate de Parohie, a fost gazda echipei de specialişti şi a beneficiarilor, oferind cu generozitate, locuinţa sa, ca spaţiu în care să poată fi desfăşurat, în bune condiţii, actul medical.

Această activitate face parte din campania ,,100 de copii bucuroşi cu 100 de bunici sănătoşi!”  prin care ne dorim să cinstim Marea Unire de la 1918, împreună cu beneficiarii noştri.

Activitatea noastră va continua până la atingerea numărului de 100 de beneficiari copii și 100 de beneficiari persoane vârstnice, astfel încât să îndeplinim obiectivul propus la startul acestei campanii.