Cum se adună făcătorii de bine

03 Octombrie 2017

Dintr-o iniţiativă a unui om cu suflet mare, Dr. Popa Luminiţa de la Policlinica Providenţa, a luat naştere această frumoasă şi emoţionantă acţiune, pentru care îi mulţumim cu acest prilej. D-na Oana Cristina, de altfel obişnuită cu astfel de gesturi umanitare şi cu alte prilejuri, s-a gândit să ajute o familie cu mulţi copiii, cu nişte mobilier, mobilă aflată într-o stare destul de bună, care putea fi folosită de o familie aflată în nevoie.

Noi am identificat familia cu ajutorul serviciului de asistenţă socială din cadrul primăriei comunei Vlădeni, d-na Ciobanu Mihaela, asistent social, care ştie mai multe detalii despre acest caz, urmărit de o lungă perioadă de timp: ,, Este o familie cu zece copiii, toţi merg la şcoală şi grădiniţă, sunt îngrijiţi şi curaţi. Din anul 2015 au venit în sat la noi. Părinţii muncesc ocazional prin sat şi îşi cresc copiii cu responsabilitate. Nu au locuinţă proprietate personală, în prezent locuiesc în casa unui unchi. Nu au curent electric, acest lucru fiind un impediment în efectuarea temelor, copiii fiind foarte conştiincioşi. Acum ne concentrăm pentru a rezolva această problemă”.     

Minunat  lucru cum s-au adunat făcătorii de bine pentru a ajuta această familie.

Firma de transport marfă Transralspedition din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, la care am apelat pentru transportul mobilierului, a dorit să fie alături de această familie, prin donarea banilor de transport, celor 10 copiii şi părinţilor lor. ,,Mare a fost bucuria tuturor, sincer nu mă aşteptam la acest lucru din partea  lor. Într-adevăr o poveste impresionantă, care ajunge la inimi”, ne-a mărturisit cu reală emoţie Chirvasă Cristina, asistent social al Fundaţiei Medicale Providenţa Iaşi.                       

Mulţumirea familiei a fost la fel de mare cu cea a noastră, în această acţiune oglindindu-se luicrarea lui Dumnezeu în inimile tuturor celor care s-au implicat. Ca întotdeauna mai mulţi, deci mai puternici.