Dar din dar

01 Februarie 2016

Scopurile acestei initiative au fost unirea și comuniunea între membrii echipei Providența, ajutorarea semenilor aflați în nevoie, precum și dezvoltarea spiritului de echipă și a parteneriatului cu alte unități cum a fost clasa a IX-a  de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași.

Ne-am îndreptat paşii spre familiile cu mulți copii, care nu au posibilități de a le oferi acestora o viaţă fără lipsuri materiale.

Angajații Fundației Medicale Providența au făcut donații de haine, jucării, așternuturi de pat, cărți și altele, pentru a veni în sprijinul acestora.

Pe de altă parte, elevi de la Liceul "Dimitrie Cantemir" au realizat şi o colectă de bani, din care au cumpărat și oferit acestor familii alimente de bază, fructe, dulciuri și produse de igienă pentru copii, venind împreună cu d-na profesoară să împartă cu noi daruri.

În urma colaborării, am bucurat șase familii de beneficiari, care nu aveau ce să pună pe masă de Crăciun și nici cu ce să-și îmbrace copiii. Aceste familii locuiesc în condiții insalubre, și au între 3-5 copii cu vârste între 1-15 ani. Unii dintre părinți au probleme de sănătate și au o pensie de handicap, alții nu au nimic, iar unele mame se îngrijesc singure de copii, fiind părăsite de către soț.