Frumusețea vine dintr-o viață sănătoasă!

15 Martie 2016

Echipa Fundației Medicale Providența, în colaborare cu Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași, desfășoară începând cu luna martie proiectul numit ”Frumusețea vine dintr-o viață sănătoasă!”.

Beneficiarii proiectului sunt elevii Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași, înscriși în clasele IX - XI, iar activitățile sunt coordonate de psihologul, asistentul social al Fundației Medicale Providența și specialiști din domeniile medical și educațional, care promovează un stil de viață sănătos.

Psihologul Ana Armanu a declarat: „Ne dorim ca tinerii liceeni să participe la întânirile din cadrul proiectului pentru a primi informații despre pericolul pe care îl reprezintă comportamentul alimentar inadecvat și pentru a-și forma abilități de a face față situațiilor în care se simt nemulțumiți de imaginea lor corporală. Considerăm că este important ca tinerii să adopte o atitudine sănătoasă față de procesul firesc de creștere și transformare corporală, mentală și emoțională. Proiectul este unul de durată și avem în vedere crearea unui grup de suport pentru tinerii care sunt victime ale discriminării în mediul școlar sau social extins.”

Proiectul „Frumusețea vine dintr-o viață sănătoasă!” a debutat luni, 14 martie și este în desfășurare în cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași, prin sprijinul doamnei profesor coordonator Iuliana Anton.

Prof. Iuliana Anton: „Ca dirigintă a unei clase de a IX-a  consider că acest obiectiv al proiectului vine în sprijinul elevilor, profesorilor și părinților pentru a realiza o mai bună comunicare cu toți partenerii implicați în procesul de educație. Tinerii trebuie să se implice împreună cu profesorii și părinții în propria lor educație, să conștientizeze ce înseamnă o viață sănătoasă, trăită frumos cu satisfacții atât în plan profesional, cât și în plan personal.”