LUNA IUNIE- bucuria copiilor

13 Iunie 2016

LUNA IUNIE-Bucuria copiilor

 

          Din dorința de a ajuta familiile cu posibilități materiale reduse și de a le oferi copiilor o bucurie în luna dedicată lor, Protopopiatul II Iaşi în colaborare cu Fundaţia Medicală Providenţa şi Liceul Dimitrie Cantemir au desfăşurat o acțiune în satul Cuza Vodă, comuna Popricani, județul Iași.

            Cu implicarea părintelui paroh Florentin Lercă, a asistentului social la Protopopiatul II Iaşi -Sava Cristina, a asistentului social la Fundaţia Medicală Providenţa- Chirvasă Nicoleta-Cristina, şi al profesorilor de fizică D-na Anton Iuliana şi de religie Jeroaea Carmen precum și al elevilor de la liceul Dimitrie Cantemir Iaşi, a fost organizată o colectă în urma căreia patru familii și  17 copii au primit daruri pentru a sărbători ziua copiilor: alimente, dulciuri, produse igienico-sanitare, rechizite, jucării, materiale sportive şi haine.

            ,,Proiectul LUNA IUNIE-Bucuria copiilor a fost încă o dată un bun prilej pentru elevii liceului nostru de a se implica într-o activitate socială,de a-şi manifesta grija pentru copiii aflaţi în situaţii dezavantajate, de a arăta că nu sunt indiferenţi la nevoile acestora şi nu în ultimul rând de a fi alături de ei chiar de 1 iunie, ziua copilului”, ne-a împărtăşit d-na profesor Iuliana Anton.

,,A fost o bucurie imensa să fim alături de copii din satul Cuza Vodă, copii care nu au norocul să trăiască o viaţă aşa cum o trăiesc majoritatea copiilor din ziua de azi, copii care se bucură de un pachet de biscuiţi aşa cum alţii se bucură când primesc un telefon sau o jucărie nouă. Sperăm ca bucuria simţită de aceştia a fost cu atât mai mare cu cât activitatea a avut loc de ziua copiilor”  ne-au spus două eleve de clasa a IX-a, Popa Oana si Ungureanu Smaranda.

            ,,LUNA IUNIE bucuria copiilor sperăm să fie un început în vederea găsirii soluțiilor pentru acoperirea nevoilor acestor familii. Implicarea elevilor de liceu pe de altă parte, a fost benefică pentru ambele părți: copii au primit atenţie şi dragoste,  iar elevii au conştientizat multiplele probleme cu care se confruntă alți copii de vârsta lor.