Activitatea s-a realizat cu ajutorul medicului coordonator al activităţii medicale în zonă, medic primar Dr. Miclescu Alina, al asistentului medical Vornicu Maria Lăcrămioara (Monahia Maxima) şi al asistentului social, Gheorghiasa Emilia.
Pacienţii, persoane fără venit sau cu pensii mici, au beneficiat de consultaţii şi analize de laborator gratuite.
Astfel, în data de 16 august, asistentul medical al Cabinetului de la Miclăuşeni, Monahia Maxima, împreună cu asistentul medical al Fundaţiei Medicale Providenţa, domnişoara Sandu Mădălina au recoltat analize medicale pentru 13 beneficiari, iar în data de 20 august, 20 de persoane au primit consultaţii medicale de specialitate.
În cadrul consultaţiei de medicină internă, beneficiarilor, li s-a efectuat electrocardiogramă, ecografie abdominală, măsurarea tensiunii arteriale şi, pe baza coroborării cu analizele de laborator, s-a stabilit diagnosticul fiecărui pacient.
Totodată, persoanele beneficiare au primit indicaţii terapeutice şi redirecţionări către specialităţile necesare.
Din punct de vedere social, comunitatea se confruntă cu mai multe categorii de persoane vulnerabile, printre care se regăsesc: vârstnici singuri, bunici care îngrijesc nepoţi în lipsa părinţilor, persoane văduve, copii abandonaţi de către părinţi, familii monoparentale.
Aceste categorii de beneficiarii sunt fără venituri sau cu venituri mici, multe dintre ele fiind neasigurate din punct de vedere medical.
,,La Caravana medicală din data de 20 august au fost consultaţi 20 de pacienţi care au beneficiat de ecografii abdomino-pelvine, electrocardiograme şi măsurarea tensiunii arteriale. Pacienţii monitorizaţi au fost din toate grupele de vârstă (de la 19 la 86 ani), cu patologii diverse pe aparatul cardio-vascular, renal, digestiv şi hematologic. Majoritatea pacienţilor revăzuţi care şi-au urmat indicaţiile de regim igieno-dietetic şi terapeutic au avut evoluţie clinico-biologică favorabilă. ”, a spus d-na Dr. Miclescu Alina.
Pentru persoanele cu o situaţie financiară critică, se va avea în vedere monitorizarea lor din punct de vedere socio-medical.
Rezultatele investigaţiilor medicale arată îmbunătăţirea şi echilibrarea stării de sănătate a pacienţilor, în decursul caravanelor medicale periodice organizate în această zonă