Pentru suflet de copil - suntem mai puternici împreună

12 Iunie 2017

Cu dor și gând de copilărie, Fundația Medicală Providența și Serviciul de Asistență Socială din cadrul Dispensarului Spitalului Clinic de Pneumofitziologie Iași, a inițiat o activitate pentru sufletul de copil din fiecare dintre noi, pe data de 31 mai 2017, la biserica Sfinții Atanasie și Chiril, în apropierea facultății de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa” Iași.

În cadrul acestui eveniment caritabil organizat cu prilejul zilei de 1 iunie, ziua copilului, un număr de 30 familii cu mulți copii,  beneficiari ai serviciilor medico-sociale din cadrul Dispensarului de specialitate, au primit primit pachete cu alimente neperisabile, dulciuri, jucării, haine.

Putem spune că ,,toți suntem ingeri cu o singură aripă și nu putem zbura decât îmbrățisându-ne" și ajutându-ne reciproc. Partenerii care ne-au sprijinit în acest urcuș au fost : profesor universitar dr. Traian Mihăescu, șef Clinica I Pneumologie, Fundația Emmaus prin reprezentantul Laurențiu Boitan, coordonator Centru rezidențial, voluntari din Franța-Marie Perot, Dr. Adriana Sorete Arbore-coordonator județean al Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei și în același timp coordonator al Dispensarului Spitalului Clinic de Pneumofitiziologie Iași, conducerea Centrului de Asistență Medico-Socială de la Răducăneni reprezentată prin domnul director Corneliu Melinte, Club Lions D reprezentat de d-na Veronica Zbranca și d-na Tedi Roșca, părintele Dumitru Păduraru Gică, preot misionar de caritate în cadrul Spitalului Clinic de Pneumofitiziologie Iași, mânăstirea de maici ,,Sfinții Atanasie și Chiril" din grădina botanică, d-na profesor documentarist Luminița Cozmei de la colegiul Costache Negruzzi Iași, colegi medici, personal medical de la Policlinica și Spitalul Providența Iași, studenți voluntari de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae", an I, Asistență Socială, precum și alți oameni de suflet care nu doresc neaparat să-și facă cunoscută identitatea.

Mulțumiri calde, din inimă la inimă, de la mame care își cresc copiii cu demnitate și credință, împotriva oricărui obstacol financiar sau social: ,, A fost o alegere foarte bună pentru a fi de ajutor unor familii care aveau nevoie de ajutor. O activitate foarte frumoasă, mai rar așa ceva. Consider că un creștin adevărat se simte foarte bine când dăruiește. Eu una așa simt. Organizăm și noi la biserica din sat evenimente de acest fel pentru oamenii și mai săraci ca noi. Mai fericit este a da decât a lua, așa cum spune și Mântuitorul.  Când primești, trebuie să te rogi pentru acele suflete. Este un sacrificiu a da din puținul tău. Vă mulțumim pentru generozitate și bunătate”, ne spune Vornicu Verginica, o beneficiară a acestei activități.

Impresionant cum un coordonator de centru a reușit să-și mobilizeze întreaga echipă de lucru, de la infirmiere, asistente, asistentă șef și medici, care au fost implicați direct prin donații, dar și prezenți la activitate: ,,A fost o activitate pe care o pot descrie în două cuvinte simple, dar cuprinzătoare, emoție și bucurie. Am rămas impresionați de amploarea activității", spune domnul director Corneliu Melinte, coordonator al Centrului de Asistență Medico-Socială Răducăneni.

Cred că surprinzător moment a fost și pentru ,,bobocii" în asistență socială de la facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae" Iași, Asistență Socială, anul I, care au lucrat cu drag la pregătirea pachetelor, sortarea hainelor, precum și la împărțirea lor.

,, Am simțit bucuria beneficiarilor atunci când am dăruit pachetele familiilor nevoiașe, am văzut fericirea și mulțumirea pe chipul persoanelor. Când înmânam pachetele, și am primit mulțumiri din partea familiilor, am simțit că acel ,,mulțumesc " era din inimă. Emoție multă și bucurie sufletească a fost", a dorit să împărtășească cu noi Alexa Amalia, studentă la facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae", an I, Asistență Socială.

Zi de zi, în lucrul cu beneficiarii, asistenții sociali dăruiesc din prisosul lor sau dimpotrivă, chiar și din ceea ce nu au, cum spune și Părintele Steinhardt Nicolae, să dăruiești din ceea ce nu ai, și vei primi: ,,M-am implicat în acestă activitate caritabilă cu multă dăruire întrucât face parte din activitatea pe care o desfășor în fiecare zi. Numai dăruind primești! Mă bucur că datorită persoanelor cu suflet am reușit să aducem o rază de soare în aceste familii”, ne-a împărtășit Adina Rotariu, asistent social la Dispensarul Spitalului Clinic de Pneumofitziologie Iași.

Împreună suntem într-adevăr mai puternici și mai pregătiți a da fără a aștepta nimic înapoi, fără a dori decât bucuria celuilalt, care devine și împlinirea ta ca om și specialist.