Fundația Providența, în parteneriat cu Fundația World Vision Romania, derulează, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, proiectul UKRAINE CRISIS RESPONSE.
Nu ne putem permite să avem anul acesta brad în casă. Când am auzit că la Fundația Providența copilul meu a împodobit bradul, mi s-a topit inima. Dumnezeu este cu noi și nu ne părăsește nici aici, la Iași în România. Când eram și cu alți refugiați la activitatea organizată de Fundație, am simțit că nu suntem singuri, că ne unește credința și speranța în bine. Mulțumiri infinite! – a transmis Oxana, mama copilului Constantin.
Activitățile derulate de formatorii proiectului răspund nevoilor emoționale, sociale și educaționale ale copiilor refugiați, afectați de situațiile de război sau de criza socială prin care trec familiile lor.
Recunoștința noastră nu are margini! Am participat la activitatea dedicată Sfântului Andrei cu toată familia și a fost o bucurie imensă. Am aflat atât de multe despre acest Sfânt iubit de noi toți. Iar când am pictat o icoană cu Sfântul, am avut mari emoții. Faptul că într-un final am reușit, ne-a dat speranța că așa se va întâmpla și în viețile noastre, Sfântul ne va ajuta să revenim acasă. Pictura icoanei ne-a cufundat în pace și liniște sufletească. – a povestit Ludmila, mamă a doi copii.
Îmi place la Iași pentru că sunt oameni buni. Iubesc să vin la activitățile de la Providența, pentru că aici toată lumea zâmbește și este binevoitoare cu noi. Eu învăț limba română și sper că la Crăciun voi putea recita și o poezie românească. Mulțumim! – a transmis Zlata, o fetiță de 7 ani.
Atelierele din cadrul proiectului desfășurat de Fundația Providența se bazează pe misiunea Bisericii, aceea de a orienta oamenii către orizontul veșniciei, printr-o viață trăită și asumată într-un set de valori fundamentate pe Cuvântul lui Dumnezeu.
Pentru mine astfel de întâlniri sunt foarte importante, deoarece mă ajută la găsirea unui echilibru între propria percepție și realitate. Ne oferă suport emoțional și psihologic în această perioadă dificilă a vieții, când suntem departe de cei dragi. Ca mamă, trebuie să fac față noilor provocări, să port întreaga responsabilitate pentru viața și activitățile copilului, să îi ofer un sprijin cuprinzător și, în același timp, trebuie să rămân în echilibru cu mine însămi. – a mărturisit Angela, mamă a doi copii.
În cadrul proiectului UKRAINE CRISIS RESPONSE participă 300 de copii și părinți, dintre care 180 sunt refugiați din Ucraina, iar 120 fac parte din comunitatea locală, din județele Iași și Constanța.